släpp en fis

HEj, oj caps.

Visst är det nördigt att skriva så? =) hehe, men idag har jag haft mitt första matteprov. Det var en fruktansvärd känsla att kliva in genom klassrumsdörren och sätta sig på en väl vald plats. Maggan satte sig bakom mig och hans sneglingar på mitt prov gav mig kalla kårar längs ryggraden. Just ja, han fick låna en penna av mig som jag inte har fått tillbaka. Angry! Sist jag såg den så satt han och slickade på den och gjorde bit-märken så jag vet inte om jag vill ha tillbaka den igen. Ta inte illa upp men efter att vi hade labb idag där vi kikade i mikroskop så vet jag hur mycket skit det finns på en människa.

Det var det vidrigaste jag varit med om, att kolla på min egna nagel, den var så äcklig att när jag kom hem så klippte ja av mig allihopa!!! Asså, man såg gammalt skit som säkert har legat där sedan jag låg i mammas mage och det var länge sedan... Och för att inte tala om kvalster som finns i sängen. Åh, jag ska aldrig sova i samma sängkläder mer än en timme. Asså, jag var ganska bekterierädd förut men det är ingenting mot för nu. Jag sitter nästan med plasthandskar vid datorn.

Slutgrinat nu, men när jag kom hem efter skolan så kom mamma på den brillianta idén att vaxa benen. Jag kan säga som så att jag var långt ifrån hårlös och jag vrålade som en skogshuggare på vargadsrumsgolvet när mamma gjorde sina sega, ondskefulla ryck. Hon drog även ut på rycket så att jag skulle lida ännu mer. Angry!

Men nyss åt jag en (a)mandarin den var saftig och god, men jag tänkte på allt klorofyll som finns i den, och alla svävande, genomslinliga, maskliknande varelser som jag såg i mikrot så var jag lite skeptisk. Undra hur många minidjur man äter på en dag?! Alltså såna här bakterier och sånt...


Aja, man kanske inte ska tänka så mycket :S


Herrå es91amst


Alexander Bard for president!

Hejje:D

Heljen som flutit på har väl varit sissodär... jag har lämnat mitt ungdomliga jag och klivit in i vuxenvärlden. Stress och press på arbetsplatsen sysselsätter jag mig med, simslokan. Närå,, men ja igår så skulle vi fira min låtsas mamma Maria som fyller år snart. Freddie ba; men vi måste göra nåt kreativt, vi kan inte bara ge henne presenterna! Och då kom jag på den geniala iden att göra skattjakt för henne. Sedan ångrade jag mig för att Freddan vart så extas och seriös. Men vi gjorde lappar och gömde lite överallt på KB. Typ uppe på berget och i grannens stuprör och sånna kula ställen. Själva poängen var att vi hade på oss paketen hela tiden innanför jackan, jättelustigt va? Av mig fick hon en grej till håret som man får volym av.

Men nu är jag på skolan och har dubbelhour webdesign och det går asbra =D Karriär som webdesigner låter ju som ett väldigt flexibelt och utvecklande yrke ^^

Snart är det dagens höjdpunkt nämligen lunch. Det är typ det enda roliga som händer här. Just nu sitter jag längst bak i klassrummet och blickar ut över allas flinta bakhuvud. BWO spelar sin glatta synt i mina öron. Till höger om mig är en grå-mintgrön-dassig vägg och till vänster sitter Lillianna. Så ser läget ut nu... HÖHÖ!

HEJDÅ! Amanda

Snarka

Hej, Nu sitter jag på skolan och det är typ en timme kvar tills vi börjar. Missbedömde tiden a little bit! Men jag kan säga så gott som så att jag är ganska slut på den fysiska fronten för att jag har spelat 4 matcher på rad! Tänka sig! Så nu sitter man här halvt död, mjukisbyxor, ett tecken på dödheten, syrrans för stora skor som ser ut som några himla båtar för att jag har ont i tån, så för att undvika smärta så bär jag dessa shoes. Jag har nyss varit hos skolsyrran, min blivande bästa vän, hon var så snäll när hon lindade om min ömma fot och jag fick till och med TVÅ fjuffar, asså sånna här som håller fast bandaget! Hon sa att jag skulle sitta med foten uppe i luften idag.

Igår var det heroes, asså det är så himla bra =) Och den där konstnären är så snyggizsch! Efter att programmet hade tagit slut så föll jag i en tung sömn. Jag drömde att jag var jagad igen, i natt var jag jagad av alla i hela världen som hade blivit zombies också hade jag en identisk tvillingsyster som var jättekorkad. Men det slutade i alla fall lyckligt, jag lyckades gömma mig eller nåt, sedan ringde väckarklockan. Men nu måste jag sluta, batteriet håller på att ta slut och jag orkar inte sätta i kontakten.  

see you later alligator

Porlande regn mot min oskyddade nacke

Igår så pallrade jag mig ut  regnet för att möta Eve och Steff. När jag stod vid hembygdsgården och såg Eve och Steff komma på vägen i snigelfart så sms:ade jag till Eve att de skulle gå fortare, då tappade Evelina sin mobil i backen. Jag kände mig skyldig till fallet av mobilen men mitt samvete var oberört. Vi gick ner till Tessan men gittade lika fort som vi kommit för att vi skulle hämta mopezarna. Vi åkte till Statoil och Fia-huvet betalade allt! Angry på henne för att hon är så givmild. Men jag hade faktiskt dragit mitt strå till stacken med att bringa med mig cheesballs.
301033-58 

Efter Stattan så åkte vi hem till Fia's moder och kollade på Hata Göteborg. Den var asbra och Nick-Klick var jättesnygg i rollen som den brutale Mitander! ^^ Just när filmen börjat så kom Didrik och Oscar. Orre hade en skit-vidrig tröja på sig med en avhuggen Mussepigg hand som det rann blod ur! Hur kan man ha på sig nåt dyligt?! Hehe närå Orre, din tröja var jätte fin, och jag menar det :)


Efter filmen så började alla snacka skånska. Mätta på allt snask så började vi bli trötta och vi ville dra oss hemöver men först skulle Didde fila naglarna innan han kunde bege sig på nästa moment som var att starta moppen. Hmm...?   
 301033-57301033-56
Fia och Tessan :)

Annars så har jag haft simskola idag med Tessan och sedan badade jag med lillasyster. Sen åkte  vi till farmor och jag kokade perfa kaffe!!! För övrigt så är jag i tidningen idag :) Men kolla inte för att jag ser så mongis ut! Och värsta äcklad också har jag värsta fejksmajlet!!! 


MOSSER OCH LAVAR FORLAJF

Hej! Nu var det ett tag sedan igen känns det som men jag har faktiskt haft ganska fullt upp denna vecka med skol-utflykter och presskonferenser ang. kameran och grejer :D Men iaf så var vi alla nv1-or vid Sidsjön i torsdags på friluftsdag, vi paddlade kanot, kokade oboy på stormkök , sköt bågskytte och fiskade upp varelser ur vattnet. Det var faktiskt en lärorik dag och jag och Kacka (Camilla) i min klass var kung på att paddla kanot, eller kanadensare om man ska vara noga. Det var bara två pers i en kanot som plurrade och det var ju bra att det inte var fler :P Efter kanot-paddlingen så gick vi upp för hela himla backen och så gick vi lite till. Väl uppe fick vi oboy men på vägen upp hade jag tryckt i mig en baguette med skagenröra på så jag var inte så hungrig på choklad :D

När vi kom ner efter en seg frågeslinga med onödiga frågor om längsta floder o.s.v så sköt jag bågskytte och en annan satt ju alla tre i mitten på första försöket!!! Jag ska börja i den sporten, vet du hur kul det är och sikta, sedan käna pilen dras mot huden och sedan träffa mittenpartiet. Det är en sån fruktansvärt härlig känsla! You should try it!

Sedan så skulle vi fiska upp kryp ur vattnet och jag lovade mig själv att aldrig mer bada!!! Asså, man behöver bara dra ett svep med en sil ett drag så får man typ upp 18 olika insekts-arter, alla men klor och kluvna stjärtar! Också var det iglar!!!!! UÄÄK!!! Ja, men efter fiskeriet så fick vi sluta och jag och Hasse satt och väntade på bussen ca.1,5 timme. Sedan kom fröken Barbro och vi fick skjuts ner till staden.

Fredag så skulle vi ha på oss gummistövlar och vandra i skogen och plocka mossa. Vet du hur kul det va, eller? Jag var jätte engagerad och så fort jag såg en ny moss-art så dök jag ner i sumpmarken och plockade den och analyserade var det var för sort. Blåslaven är ganska vanlig på trädgrenar och vitmossa har bra uppsugningsförmåga, så om man är strandsatt i skogen och får mens så kan man faktiskt använda vitmossa som siv-proteciton!! Kan vara bra att veta om man har slut på stålar och befinner sig i en nödsituation!

Nu tror jag att jag ska vara med Eve, Steff, Tessan och Fia så jag måste lägga ner nu! Men vi hörs väl nåt:P

Hare Amanda

SEMANPÅ


Igår så fick jag ett förundransvärt samtal på skolan. En snubbe från st sa att jag hade vunnit en foto-tävling:D Jag ba: HAR JAG!!!??? Efter som att det inte låg så mycket tävlingsinriktning bakom mitt fotografi tog jag meddelandet som en chock.
Han ba: Är du ledig ikväll??
jag ba: ja, tror jag
han ba: a, men då kommer det några och interjuvar dig oich tar bilder också har du vunnit en kamera.
Jag ba: ÅH! tack så mycket
Han ba: äh, det är jag som ska tacka för en fin bild.


Hejdå


Ja, det tog tid att smälta det samtalet så när jag började greppa vad som hade hänt så började fantasin flyga iväg; Amanda STEN Mästerfotografen på förstaasidan, presskonferens med massa mikrofoner runt mitt huvud, filmkamror som jagar mig när jag kommer ut ur en dörr, inte en möjlighet att se framåt p.g.a alla journalister som surrar sunt mig och ställer frågor som jag inte kan besvara. Lugn nu!
HALLÅ, amanda.. lugn i stormen!

JUST JA, jo men nog om skryt men ni kan ju hålla ögonen öppna på onsdagstidningen så får ni se ett fejksamjl bakom en stor blombukett, ett fotografi och en flashig kamera.

Jag brukar faktiskt aldrig vinna nåt, men nu har jag både vunnit foto-tävling och Karl von Linné bingo, tra på trissor, jag har speltur dessa tider, jag tror att jag ska köpa aktier för alla mina kontanter så kanske de tiodubblas. :)


Hare bra //Amanda "turnisse" Sten


SJUK, LESS, EFTER

Hej. På natten som just passerat fick jag ett plötsligt sorg-besked. Jag vaknade och upptäckte att jag var täppt i näsan. Ärsssch, var min första tanke och jag sov vidare. När jag vaknade på morginkvisten av min irriterande väckarklocka så hade min snoret utvecklat sig. Jag hade jätteont i området runt struphuvudet, nämligen halsen. Jag bet ihop och tog en mucoangin, ett läkemedel för just sådana här situationer. Sedan gick jag till skolan. Där kämpade jag mig genom webbdesigns-och naturkunskaps lektioner. Jag åt sedan lunch som drog lite väl ut på tiden och efter det var det matte. På den lekkan insåg jag att jag var körd. Jag hade blivit ett offer för den grymma förkylningen och insåg att jag var tvungen att kapitulera, ge upp. Så efter genomgången med mycket uppvirvlande av snor begav jag mig hemöver, slängde mig i sängen och kikade på en film vid namn Turistas, den var hyfsad. Sedan skulle jag kolla på mr.beans holiday men klarade knappt av mer än 10 min p.g.a ressigörens kopierade mr.bean-trick. Har ni sett den där mr-bean-filmen när han håller på med en tavla? Då har ni i princip sett denna. Orka kopior???

Nu är jag ledsen för att jag måste jobba matte i heljen för att jag skippade lekkan. Jag orkar inte! BUÄHÄHÄ också har jag min fjärde match för veckan på söndag. I ALBY!!! Innan det har jag simskola... JAG ORKAR INTE MED DETTA TEMPO! ÄR DET SÅ HÄR FÖR ATT JAG ÄR SJUK ELLER FÖR ATT JAG INNERST INNE KANSKE HATAR SKOLAN? Hoppas på det förstnämnda alternativet. Men nu ska jag inte deppa ihop! Jag ska vara positiv och se saker från den ljusa sidan (finns det nån?) Jag älskar att var sjuk och om jag inte är sjuk nu så kanske jag blir det vid ett annat, viktigare tillfälle. Det finns väl inge roligare än att ligga hemma i sängen och känna press över att komma efter med skolarbetet? Jo eller?

Orka diskutera dessa djuriskt djupa tankar. Acceptera nuläget bara. Åh, smart! Mitt nya motto som jag ska ha när jag blir sjuk. Acceptera nuläget bara! Det bor en liten poet i oss alla trots allt. Försök att finna honom innan ditt yttersta har tagit över. Det är mitt råd till alla er därute i cyber-rymden och i vanliga rymden också för att inte glömma.

//AMANDA "THE AMAZING POET" STEN301033-55

Karl von Linné for life

Hej idag har vi varit på utflykt med alla nv1-or. Vi har åkt buss och stannat på klockarberget för att vi skulle se hur Linné hade sett på Njurunda ifrån hans vinklar. Först så var jag lite irri för att jag inte fick hoppa på den abonerade bussen i Njurunda, jag var liksom tvungen att åka in till stan och sedan till tillbaka. *suck* =) Närå men ja, först när vi kom till KB så skulle vi vandra upp på berget och ledarn tog värsta cp-vägarna förbi hunskita och grejer. Vi skulle upp på berget för att få maximal utsikt sa den där Roy eller vad han hette. Han levde verkligen för den här resan och denna dag för att Linné skulle ha fyllt 300 år idag. *suck igen*. Pantad var Roy också. Han mest korkade citat för dagen var: "Kan ni se växten Humle??? Den som hittar den får pluspoäng!!! Ingen??? Oj det är ju den här stora som jag står bredvid..." Asså, Humle-växten är på motsatta sidan han pekar. Svår att se manar jag!
301033-52
301033-51
På väg nerför berget.

Efter att vi hade sett den sällsynte Humle-växten som Roy påpekade var väldigt bra att krydda brännvin med satte vi oss i bussen och åkte till Järvzoo. Intressant!!! En annan sov på bussen fatt Maggan tog min plats bakom de som såg film så jag såg inte nåt.
 301033-54301033-53
På järvzoo fick vi i alla fall se när rovdjuren blev matade. Coolt. Vargen som hette Voss tog alla köttbitar som vargarna skulle få och björnmorsan på bilden fick svälta. Poor girl, I will share a tear for you. Ärå, men Voss vart ju mätt iaf och det är ju huvudsaken. På vägen hem i bussen så hade vi Karl von Linné frågesport och vinnaren skulle vinna ett varg-gossedjur. Vem tror ni vann om inte jag??? Jag kammade stenseriöst hem segern med överlägsna sju poäng! Ni kan fråga mig allt om Linné och jag kan svaret! En fjuttig vargunge fick jag åxå. Nej nu får jag dåligt samvete, jag tror att Roy hade köpt den för sina egna pengar. Sorry Roy, love ya!

//Amanda "fru Roy" Sten

Lodis Poesi

Årets lataste lördag passerade med lätta andetag och smattrande fingrar mot tangentbordet. Jag befann mig i en tidlös situation, utan stress. Framför min komunikationscentral, datorn. Ute på gatan rullade bilarna, människosläktet vandrade, ungdomarnas trimmade mopeder skar i mina oförstörda öron. Jag förtärde min frukost och sedan klädde jag mig för dagens stora uppdrag. Jag skulle GÅ till apoteket Spoven och utlösa en salva mot värk åt min mor, vars axel är skadad. Kom man hem då, satt datorn där och såg allmänt frestande ut. Där tillbringade jag resten av dagen. Ett litet undantag när det var dax för mat, då satt jag med min grisnäsa tryckt mot ungnsfönstret och väntade utsvultet på föda som bestod av rotsaker i ugn. Man kan säga att det var en nyttigare variant av vad vi idag kallar pommes frites. Efter maten stoppade jag karameller i munnen, tuggade och svalde. Somnade i tryggt förvar i min säng på 90cm bredd.

Dagen därpå vaknade jag av en väckarklocka som tog form av en mobil. Klev upp och spatserade till badhuset där jag undervisade små barn simning. En av de stackars arma barnen såg ut som Angelina Jolie, en exagt kopia av henne. Vi första avblicken av honom trodde jag nästan att det var Angelina som kom i en förkrympt version också hade hon bytt kön.

Höres Amanda


Poseidon

Igår, fredag fick jag höra en massa klagomål på min blogg, att jag höll på att bli för djup och seriös. Hallå, jag har inte haft tid att finslipa mina inlägg, super mario tar över min tid.

Ja, men igår då, då slutade vi tidigare och jag vandrade med Kimberly och Annika från min klass in till stan. Jag vek av vid hebba för att jag skulle till Petra och Steff. A, då gick jag där med min ryggsäck som för övrigt väger bly upp till GA-kyrkan till min stora förvåning såg jag att nån dåre hade grävt upp en vallgrav runt kyrkan så jag kunde inte ta mig över! Efter att jag stått och funderat ett tag insåg jag att man kanske skulle kunna hoppa över, om man tog sats. Vilket jag gjorde och det funkade! Jag kände mig som en stuntman efter hoppet och våghalsig gick jag ner till Sibylla där jag mötte Petris och Seffen. Vi skulle vänta på att Eve skulle sluta så under tiden drog vi fram min dator (=D) och kikade på olika bloggar.

När Eve kom ut från sing långa lekka så hade Petra gittat och vi övriga gick ner på staden. Donken. Buss hem. På bussen hände någonting! Chauffören tvärnitade! Jo, men jag åkte hem till mig och Eve å Steff hem till Eve, men de fick promenera en bit för att de glömde att plinga där de skulle av. Väl hemma åt jag och gibbade super mario. Sedan åkte jag till Steff.


301033-51301033-49301033-48

Vad vi glorde där tänker jag inte berätta för att det var lite pinit, men kul var det!!! Med en kamera, massa lakan, krukväxter och en vild fantasi kan vad som helst hända.

Sedan åkte vi till statoil och köpte tunnbröd och nudlar och åkte hem till eve och åt det sedan kom Petter och skrämde skiten ur mig. Han stog i köksfönstret och pillade på fönstret som en peddogubbe när jag upptäckte honom. Efter det gick vi ner till Eve's basement och kollade på film. När jag kom hem vid halv ett satte jag mig vid datorn och spelade super mario.

Amanda


RSS 2.0